5 handige tips bij het kopen van aankleedkussenhoezen

Hoera, jullie hebben net jullie eerste kindje gekregen. Nu begint het shoppen voor alle benodigdheden om jullie kleintje comfortabel en happy te maken. Eén van de belangrijkste items is een aankleedkussenhoes. Er zijn echter zoveel verschillende varianten te vinden dat het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Geen nood, wij hebben 5 handige tips voor jullie zodat jullie zonder stress een goede aankleedkussenhoezen of boxkleden kunnen kopen.

Kies voor comfort

Comfort is het belangrijkste voor jouw kleintje wanneer het gaat om zitten, liggen of spelen op aankleedkussenhoezen of een boxkleed. Ga daarom voor zachte materialen als katoen of fleece. Deze materialen zijn zacht en ademend, zodat de huid van jouw baby niet geïrriteerd raakt. Ook dien je letten op de dikte van de materialen. Een te dunne stof kan zorgen voor een harde en minder comfortabele ondergrond voor jouw baby.

Ga voor labels met veiligheidskeurmerken

Het is belangrijk dat de aankleedkussenhoezen en boxkleden veilig zijn voor jouw kleintje. Ga daarom altijd voor producten die zijn voorzien van een veiligheidskeurmerk. Een keurmerk geeft aan dat producten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen.

Kies voor kleuren of prints die passen bij de kamer

Aankleedkussenhoezen en boxkleden zijn in allerlei kleuren en prints te vinden. Het is belangrijk dat deze passen bij de kamer waar jouw kleintje verblijft. Kies daarom bijvoorbeeld voor een kleur die terugkomt in de muurverf of als accentkleur in de gordijnen. Zo creëer je een gezellig en passend geheel.

Bestel meerdere hoezen

Baby’s hebben al snel last van ongelukjes, denk aan een kleine plas ongelukje of spuugincidenten. Het is daarom nuttig om meerdere aankleedkussenhoezen en boxkleden te hebben. Zo kun je altijd een schone variant pakken wanneer er een is bevuilt.

Hou rekening met een waterproof exemplaar

Een waterproof onderlegger kan handig zijn wanneer jouw kleintje veel last heeft van ongelukjes. Bedenk daarom of dit een goede optie is voor jullie gezin. Een aankleedkussenhoes met een waterproof beschermlaag is eenvoudig schoon te maken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste aankleedkussenhoezen of boxkleden is een belangrijk proces voor jonge ouders. Door te kiezen voor comfort, veiligheid, kleuren/print en items die passen bij de kamer van jouw kleintje ben je al een heel eind. Bedenk hierbij ook of je meerdere exemplaren nodig hebt of een waterproof variant. Zo creëer je een thuisomgeving voor jouw kleintje waarin hij of zij comfortabel kan zitten, liggen en spelen. Happy shopping.

Bron: www.koeka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *