Deze tips helpen u om geen alcohol meer te drinken

Wilt u graag gezonder leven en bent u daarom van plan om te stoppen met het drinken van alcohol? Dat kan een enorme stap zijn, en gaat niet altijd even gemakkelijk. Want ondanks dat de meeste mensen weleens drinken, kan alcohol enorm verslavend zijn. Daarom zetten wij vandaag 3 tips op een rij die u zullen helpen met het stoppen van alcohol drinken. 

Bepaal wanneer u gaat stoppen

Als eerste is het belangrijk om met uzelf af te spreken op welke datum u gaat stoppen met alcohol drinken. U kunt natuurlijk de een op de andere minuut stoppen, maar vaak is dit enorm lastig en valt u dan snel terug in uw oude patroon. Wanneer u een datum bepaalt wanneer u gaat stoppen, geeft u uzelf de kans om u hierop voor te bereiden en te wennen aan het idee van dat u straks geen alcohol meer drinkt. Zorg ervoor dat de datum natuurlijk niet té ver weg is, maar wel realistisch is voor uzelf.

Gooi of geef uw flessen alcohol weg

Heeft u nog (onaangebroken) flessen alcohol in huis staan? Zorg er dan voor dat u deze weg doet. Op die manier kunt voorkomen dat u in de verleiding komt om te drinken, puur omdat u de fles ziet staan en het niet kan laten. Het is natuurlijk zonde om zomaar dure flessen drank weg te gooien, dus als u dit liever niet doet, kunt u de flessen altijd weggeven aan iemand anders.

Vertel uw vrienden en familie dat u geen alcohol meer drinkt

Als laatste is het van belang om uw kenniskring in te lichten over uw besluit om geen alcohol meer te drinken. Het is misschien heel spannend om dit te doen, maar u zult er erg veel aan hebben. Wanneer uw naasten afweten van uw situatie, kunnen ze u namelijk helpen om het proces wat makkelijker te maken. Zo kunnen ze u bijvoorbeeld steunen wanneer u het moeilijk heeft, of kunnen ze er rekening mee houden dat ze zelf niet drinken in uw bijzijn.

Bent u op zoek naar professionele verslavingszorg? Kijk dan op connection-sggz.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *