Kalknagels voorkomen? Zo doe je dat

Niemand zit te wachten op kalknagels. Ondanks dat kalknagels over het algemeen onschuldig zijn, zijn ze wel erg vervelend. Je nagels verkleuren door de schimmelinfectie in de kleuren witgeel, bruin of groen. Ze worden dik en brokkelig en er kunnen langs de randen van je nagels ook nog blaasjes ontstaan als overgevoeligheidsreactie op de kalknagels. Geen fijn vooruitzicht voor de zomer. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om kalknagels te voorkomen, want het spreekwoord gaat niet zo niks als volgt: “voorkomen is beter dan genezen”.

 

Tips om kalknagels te voorkomen

Met een aantal simpele en makkelijk uit te voeren tips kun je kalknagels voorkomen.

  1. Draag in vochtige ruimtes waar veel op blote voeten gelopen wordt slippers. Schimmels zijn gek op vochtige en warme ruimtes, want daar kunnen ze lekker groeien. Badkamers, gezamenlijke doucheruimtes en zwembaden zijn van die plekken. Door slippers te dragen verminder je de kans dat je in contact komt met de schimmel die kalknagels veroorzaakt. Zo kun je slippers ook dragen onder de douche in bijvoorbeeld een hotel of een vakantiehuisje. Je weet maar nooit wie er met zijn (vieze) voeten daar heeft rondgelopen of hoe goed het wordt schoongemaakt.
  2. Als je voeten dan nat worden, was ze dan goed met water, het liefst zonder zeep. Mocht je het prettiger vinden om je voeten met zeep te wassen, let er dan wel op dat je je voeten goed afspoelt zodat er geen zeepresten achterblijven.
  3. Droog je natte, schone voeten voorzichtig maar goed af. Vergeet daarbij vooral niet tussen je tenen af te drogen. Tussen je tenen is het vaak lekker warm en als die huid dan ook nog eens vochtig is, hebben schimmels de tijd van hun leven.
  4. Zorg ervoor dat je voeten lekker kunnen blijven ademen, ook al stop je ze in sokken en schoenen. Draag elke dag schone sokken, bij voorkeur katoenen of (in de winter) wollen sokken en zorg ervoor dat je goede passende schoenen hebt. Het beste zou zijn als je schoenen ook nog kunnen ademen, waardoor je voeten altijd frisse lucht hebben.

 

Mycosan

Mocht je, ondanks bovenstaande tips, toch nog per ongeluk last krijgen van kalknagels, dan is Mycosan je grootste vriend. Mycosan helpt je niet alleen bij de behandeling van je kalknagels, maar helpt ze ook nog eens voorkomen. Zo kom je makkelijk, door de precisie kwast zonder gedoe en snel van je kalknagels af. En de kans dat je nog eens kalknagels oploopt, wordt aanzienlijk kleiner. Wat wil je nog meer? Snel naar https://www.mycosan.com/nl/ dus, zodat je de hele zomer je prachtige nagels kan showen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *