Dit zijn de kenmerken van een gokverslaving

Leven met iemand en zijn gokverslaving kan vervelend zijn voor de portemonnee maar kan soms ook gezinnen of situaties opbreken. Vaak is het zo dat de omgeving al eerder zag dat iemand verslaafd is, terwijl deze persoon het zelf nog niet helemaal inziet. Vaak gaat dit gepaard met ontkenning en bagatellisering. Door deze technieken toe te passen maakt de verslaafde zichzelf wijs dat het niet zo erg is als het lijkt, wat een typisch kenmerk is van een verslaafde.

Liegen over en verzwijgen van het gokken

Wellicht heb je al de juiste onderzoek gedaan op cacnverslavingszorg.nl, maar een gokverslaving heeft een aantal kenmerken. Zo ben je al gokverslaafd wanneer je voortdurend denkt aan gokken en hier over liegt. Het kan namelijk zo zijn dat je zo veel geld hebt weg gegokt dat je de dwang voelt om hier over te liegen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar door het te verbergen van familie of een partner proberen ze het te verschuilen. Zodra je merkt dat je dit doet of iemand dicht bij je dit doet, kun je gaan onderzoeken of deze persoon een verslaving heeft.

Geen controle en het breken van voornemens

Bovendien heb je als gokverslaafde geen controle over het gokken. Je stelt regels voor jezelf, zoals het niet uitgeven van veel geld, en vervolgens doe je dit wel. Je kunt jezelf dus niet meer onder controle houden en je onderbewuste drang naar gokken neemt de overmacht. Je houdt je dus niet aan je eigen voornemens, hoe veel je er ook zet. Dit resulteert dus vaak in veel mislukte pogingen om te stoppen met het gokken. Hierdoor verwaarloos je vervolgens je sociale contacten of je relaties met je naasten omdat je je hier voor schaamt. Herken je je in deze kenmerken? Trek dan vooral snel aan de bel bij een professional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *