Hoe jij duurzamer kan leven

De wereld is aan het veranderen. Het milieu, de economie en ons dagelijks leven zijn allemaal in beweging. Mensen willen weten wat er voor hen nodig is om duurzamer te leven. In dit artikel geef ik je 4 tips hoe jij je leven kan verduurzamen.

1. Maak je koelkast leeg

Vaak hebben mensen nog zoveel producten in hun koelkast liggen, dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Je denkt dan niet meer na bij wat je nog voor lekkers van al die restjes kan maken. Probeer eens je koelkast leeg te maken. Dat is veel duurzamer, omdat je dan niet opnieuw producten koopt en je eigen resten weggooit die je gewoon nog had kunnen gebruiken. Zo verminder je je eigen hoeveelheid afval. 

2. Verkort je douchetijd met 1 minuut

Als je je douchetijd al met 1 minuut verkort, draag je al een steentje bij aan een duurzamer leven. En als we dat allemaal doen, verkleinen we de impact op het milieu gigantisch. Dus bedenk de volgende keer als je onder de douche staat dat jij een verschil kan maken door ook maar die ene extra minuut eerder uit de douche te stappen.

3. Koop duurzame producten

Er zijn enorm veel nieuwe duurzame producten op de markt gekomen. Zo zijn er duurzame tandenborstels, duurzame thermosflessen of duurzame shampoo. Een andere duurzaamheid hype van nu zijn duurzame brillen. Deze worden gemaakt van gerecyclede materialen. Five2One Eyewear is een vooruitstrevend brillenmerk die dit soort brillen verkoopt. Dus als je nog een nieuwe bril nodig hebt en meer duurzame keuzes wil maken, ga dan voor een duurzame bril.

4. Neem altijd je eigen tas mee bij het shoppen

Nog steeds worden er enorm veel plastic tasjes verkocht bij het winkelen, terwijl we allemaal weten dat het veel beter is voor het milieu om je eigen tas mee te nemen en steeds her te gebruiken. Gelukkig zijn er ook veel ketens die gestopt zijn met plastic tasjes en deze hebben vervangen voor papieren tasjes, maar nog steeds is het veel duurzamer om je eigen tas mee te nemen. 

Je kunt op een hele laagdrempelige manier al beginnen met je eigen leven verduurzamen. Maak je koelkast eens leeg, verkort je douchetijd met 1 minuut, neem je eigen tas mee bij het shoppen en koop duurzame producten zoals een duurzame bril van five2oneeyewear.com. Als we deze kleine dingen allemaal doen, maken we de wereld al een stukje mooier en duurzamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *