Rood licht therapie

Rood licht therapie is een vorm van therapie waarbij ledlampen lichtstralen op je lichaam schijnen. Dit zijn geen normale stralen, maar stralen van infrarood licht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je lichaam deze lichtgolven eenvoudig opneemt. Deze stralen zijn dan ook vrij van UV en veroorzaken geen hoge temperaturen. Maar wat is het effect van dit licht?

 

Hoe beïnvloed roodlicht je lichaam?

Rood licht therapie is steeds populairder aan het worden, maar hoe kan het nou zo veel voordelen hebben? Dit komt door het effect van het infrarood licht op de cellen in jouw lichaam. Ieder mens heeft ATP nodig om energie te maken en dit gebeurd in je cellen. Een belangrijk deel voor dit stofje is licht. Infrarood licht stimuleert de cellen om samen met zuurstof en nutrienten energie aan te maken. Het zorgt dus voor meer energie. Hiernaast beinvloed het ook nog je lichaam door een verbeterde bloedsomloop te stimuleren en helpt het bij de vorming van antioxidanten.

 

De voordelen van rood licht therapie

Hoe rood licht therapie je lichaam bevorderd is nu wel duidelijk, maar wat heeft het dan voor jou als voordeel? We hebben een aantal handige voordelen op een rijtje gezet:

  • Lichttherapie bevordert je slaap. Rood licht therapie bevordert melatonineproductie waardoor je ‘s avonds beter in slaap valt en ook blijft slapen.
  • Rood licht stimuleert vetverlies. Je bent niet meteen slank na de rood licht therapie, maar het helpt wel om cellen die vet opslaan af te voeren. Hiernaast zorgt de therapie ook voor minder honger.
  • Lichttherapie zorgt voor meer collageen productie. Hierdoor blijft je huid elastisch en blijft je kraakbeen sterk. Dit zorgt er dus voor dat je minder rimpels krijgt en er jonger uit blijft zien.
  • De verhoging van ATP zorgt voor een sneller spierherstel waardoor je prestatievermogen ook toe neemt.

Rood licht therapie heeft dus veel handiger voordelen. Neem een kijkje op loptimize.nl om nog meer voordelen van rood licht therapie te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *