Zo boost je jouw gezondheid

Wie graag gezond wil blijven kan dat doen door regelmatig te wandelen, joggen of lopen. De essentie van die activiteiten is niet eens dat je jezelf sportief gaat uitdagen. Het gaat er vooral om dat je in de buitenlucht actief bent. Ook de intensiteit is niet van doorslaggevend belang. Het gaat er uitsluitend om dat je door in de buitenlucht een beetje te bewegen je immuunsysteem triggert. De bescherming tegen allerlei virussen, kou en tocht verbetert, met als resultaat dat je veel minder vaak verkouden wordt. Wie toch een keer ziek wordt zal veel sneller weer beter zijn.

Gebruik de juiste materialen

Hardlopen, joggen en in mindere mate wandelen zijn activiteiten waarbij vrij gemakkelijk een blessure kan worden opgelopen. Je hoeft maar verkeerd op een steen of tak te stappen of wegglijden in een kuiltje, of er kan al iets verrekken. Bij valpartijen kun je zelfs iets breken. Dat risico is vrij eenvoudig te verkleinen door goede schoenen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Salomon schoenen bestellen. Die zijn verkrijgbaar voor allerlei loopsporten, dus met en zonder profiel en met op diverse plaatsen extra ondersteuning. De schoenen van Salomon kunnen meteen volop worden gebruikt. Inlopen is bij deze schoenen niet nodig.

Gezondheidswinst door hardlopen

Hardlopen is erg goed voor de pezen, gewrichtsbanden en de botten. Door het regelmatig belasten van de botten tijdens het lopen zal zich nieuw bot vormen, waardoor de botdichtheid omhoog gaat. Het resultaat is sterkere botten. Een andere effect is dat er door regelmatig bewegen een minder grote kans is op het ontstaat van artrose. Hardlopen is ook goed om de elasticiteit van de bloedvaten te verbeteren en het hart te versterken. Dat draagt bij aan een betere conditie en helpt hartaandoeningen te voorkomen.

Voldoende rust nemen

Ondanks dat het gezond is om regelmatig te bewegen in de buitenlucht, moet dat niet worden overdreven. Na een flinke inspanning heeft je lichaam tijd nodig om bij te komen. Te weinig rust en te lang en zwaar sporten zorgt voor overbelasting, met blessures als gevolg. Als je graag wat meer en langer wilt sporten is het goed om de inspanning langzaam op te bouwen. Het blijft belangrijk om voldoende rust te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *