Wat is een emotie training?

Ieder mens ervaart emoties op een andere manier, daarom is ook iedere persoon uniek. Sommige personen hebben moeite met emoties en weten niet hoe ze hun emoties moeten uiten, het kan dan betekenen dat er een storing zitten in hun emotieregulatie. In dit artikel wordt er dieper op ingegaan wat een problematiek in de emotieregulatie betekent en wat emotie training is.

Emotieregulatie problematiek

Iedereen kan een emotieregulatie problematiek ontwikkelen, toch komt het vaker voor bij mensen die lijden aan een stoornis, zoals Borderline, OCD of AD(H)D. De emotie problematiek kan zich op twee manieren uiten, zowel extern als intern. Wanneer je het hebt over externe uiting dan wordt het naar de buitenwereld geuit, zoals asociaal gedrag, agressie en boosheid. Terwijl bij een interne uiting het zich juist naar binnen toe uit, zoals een depressie, verdriet of angst. 

Wat is een emotie training?

De emotieregulatie problematiek kan je aanpakken door middel van cursussen en trainingen. Met een emotie training kan je inzicht krijgen in je emoties, maar ook je gedachten die bij die emoties horen. Wanneer je er inzicht hebt gekregen leer je ook hoe je ervoor kan zorgen dat je gedrag niet wordt beïnvloed door je emoties. Het fijne aan een emotie training is dat alle aspecten aan bod komen wat te maken heeft met je gevoelens en je gedrag. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *