Wingsurf benodigdheden gebruiken

Watersporten zijn ideaal om te doen wanneer het zonnig weer is. Niet voor niets zie je op zomerse dagen veel mensen golfsurfen, windsurfen of kitesurfen. Deze watersportfanaten doen dit voornamelijk op de zee vanwege de ruwe golven. Maar wist je dat je ook prima een watersport op een meer kan beoefenen? Wingsurfen is zo’n watersport en is momenteel razend populair. Dit komt doordat het veel lijkt op windsurfen, maar dan gemakkelijker. Bij wingsurfen heb je slechts twee onderdelen nodig: een surfboard en een vlieger. Maar hoe gebruik je deze wingsurf benodigdheden? In deze blog vertellen we jou er alles over.  

Vlieger oppompen  

Voordat jij gaat wingsurfen is het belangrijk om je vlieger gereed te maken. Dit doe je eenvoudig door eerst de vlieger uit de tas te halen. Hierna is de vlieger op te pompen met behulp van de bijgeleverde pomp. Deze pomp zit standaard in een speciale opbergtas. Wanneer je voor de allereerste keer een vlieger opblaast moet je er rekening mee houden dat je de vlieger vastzet aan de pomp. Hiermee voorkom je dat jouw vlieger wegwaait. Daarnaast zit er op de pomp een handige barometer. Dit zorgt ervoor dat je ziet hoe hard je de vlieger oppompt. Het is te adviseren om de vlieger op te blazen tot 7,9 PSI. Ook wel bekend als pound-force per square inch.  

Surfboard en windsurf foiling klaarzetten 

Is het gelukt met het oppompen van de vlieger? Dan is het tijd om jouw surfboard en windsurf foiling klaar te zetten. Dit wordt ook wel een vleugel genoemd en monteer je eenvoudig op de onderkant van jouw surfboard. Eenmaal in het water ga je dankzij de windsurf foiling snel boven het water uitsteken. De wind zorgt dat je op snelheid komt. Hierdoor lijkt het alsof je over het water zweeft. Natuurlijk wil jij zo prettig mogelijk wingsurfen op zowel een meer als de zee. Tussen beiden zit een enorm diepte verschil. Om dit gemakkelijker te maken beschikt de vleugel over een verstelbare mastlengte. De hoogte is te verstellen tussen de 75 en 105 centimeter. Hierbij zorgt een korte mastlengte ervoor dat je in ondiepe wateren kunt wingsurfen. Wil je toch liever op zee deze watersport beoefenen? Dan kies je voor de langste mastlengte.  

In het water 

Nu ben je klaar om in het water te gaan. Houdt er rekening mee dat jij je evenwicht moet zoeken zodra de vleugel omhoogkomt. Hierbij is het belangrijk om de windsurf foiling in één positie te houden. Zodra je het water in gaat schiet je omhoog om vervolgens weer naar beneden te duiken. Dit doet een dolfijn ook en daarom heet dit proces ‘dolfijnen’. Door de wind zal je nog sneller gaan, waardoor wingsurfen perfect is voor waaghalzen. Voel de adrenaline!  

1 thought on “Wingsurf benodigdheden gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *