Hardhouten vloeren bewerkingen: 5 meest populaire structuren

Wanneer u nadenkt over hardhouten vloeren voor uw huis of project is de oppervlaktestructuur een van de belangrijkste kenmerken omdat het de persoonlijkheid van de vloer creëert. Laten we eens kijken naar de 5 meest populaire oppervlaktetexturen in op maat gemaakte hardhouten vloeren. In deze blog in samenwerking met Woonleven.com vertellen we je er alles over.

Allereerst: Houten vloeren zijn duurzaam en weer helemaal in trek

Houten vloeren zijn nog altijd immens populair, blijkt uit de meest actuele vloertrends .Dit komt onder andere voort vanuit het oogpunt duurzaamheid. De hedendaagse consument is zich steeds meer bewust van het feit dat we maar 1 aarde hebben. De vloeren gaan lang mee en zijn dus een weloverwogen keuze voor de lange termijn.

Draadgeborsteld

Bij het draadborstelen wordt een harde draadborstel gebruikt die het kernhout blootlegt aan het oppervlak van de vloer. Draadgeborstelde textuur is een goede keuze voor harde houtsoorten zoals eiken en hickory en het ziet er over het algemeen het beste uit met een matte afwerking. De textuur geeft een verweerde look aan de vloer die een geweldige keuze kan zijn voor rustieke of boerderij interieurs.

Met de hand geschuurd

Één van de meest traditionele manieren om een hardhouten vloer te schuren, de Hand Geschraapte methode geeft een echte verontruste blik aan een hardhouten vloer. Gemaakt met behulp van een hand schraper, trekmes en zelfs beitels, laat dit proces duidelijke groeven en strepen op een vloer achter, waardoor een kamer een oude antieke uitstraling krijgt.

Hand geschraapte vloeren passen goed bij historische huizen, hutten en boerderijen omdat ze de periodieke uitstraling van de ruimte aanvullen. Ze zijn ook ideaal voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke vloer en niet willen stressen over krassen en deuken van huisdieren, hakken en kinderspeelgoed. Deze textuur stijl is zeer geschikt voor een grote verscheidenheid van harde en zachte houtsoorten zoals – pecan, eik, grenen en walnoot.

Afgeschuind

Een afgeschuinde vloer is een vloer waarbij een hoek wordt gevormd tussen de randen van de 4 zijden van de planken waardoor de randen schuin aflopen. Een afgeschuinde look zorgt voor onderscheid tussen de planken op de vloer en is ideaal voor een rustieke of traditionele woning.

Daarnaast is de microvelling een andere manier om scherpe randen bij voorbewerkte planken tot een minimum te beperken. De micro velling look is een populaire keuze voor moderne en tijdelijke woonruimtes.

Vervormd

Net als de met de hand geschraapte textuur, wordt de verontruste textuur gebruikt om een oude vintage look aan een hardhouten vloer te geven. In een gedistilleerde look wordt echter op de hardhouten plank gehamerd/gebeiteld, enz. om barsten en lijnen in de plank te creëren zonder de structuur van de plank aan te tasten.

De imitatie van een verouderde look is heel gebruikelijk bij laminaat vloeren, maar het heeft verklaard ook bij hardhouten vloeren aan populariteit te winnen.

Glad geschuurd

Een glad geschuurde vloer is een van de meest voorkomende texturen bij ter plaatse gelegde hardhouten vloeren. Bij een glad geschuurde textuur zijn de planken perfect glad gemaakt met een vlak vloeroppervlak en een gelijkmatige dikte.

Een glad geschuurde vloer met textuur is een goede keuze voor een ruimte waar de klant geen “vuilvangers” in de vloer wil van randafwerkingen, draadborstels, of andere oneffenheden. Het glad geschuurde proces ter plaatse vereist dat de vloer geschuurd en afgewerkt wordt, dus dit werkt niet voor iedereen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *