Pijnlijke voeten

Je herkent het wel na een lange dag staan of een flinke wandeling die zeurderige pijn in je voeten. Deze vermoeidheidsklachten zijn heel normaal en verdwijnen dan ook meestal wel na een periode van rust. Om dit herstel te bevorderen zou je je voeten een tijdje hoog kunnen leggen of je voeten eens lekker kunnen masseren. Wanneer deze klachten lang aanhouden en heftiger zijn zou je eens een bezoekje aan een podotherapeut kunnen brengen. 

Pijnklachten door overbelasting gaan niet vanzelf over. Je ervaart dan constant een stekend of strak gevoel in je voeten. Overbelasting treedt op als de belasting van je voeten niet veranderd maar je wel steeds pijn blijft ervaren. Wanneer je pijn in je voeten ervaart en deze niet verdwijnt door het dragen van andere schoenen of de pijn ‘eruit te lopen.’ Weet je dat er iets aan de hand is en je wel wat hulp kan gebruiken. 

Wanneer je doorloopt met voetklachten krijg je meestal ook klachten op andere plekken. Stel je voor dat je pijn hebt aan je voet, onbewust ga je dan anders lopen en dit kan er dan weer voor zorgen dat je niet alleen last van je voet hebt maar ook van je knie of je rug. 

Podotherapeut

Wanneer je ervoor hebt gekozen om toch langs een podotherapeut te gaan met je klachten zullen zij beginnen met een onderzoek. Door vragen te stellen proberen zij er achter te komen hoelang de pijn er al is, op welke plek de pijn zit en hoe de pijn voelt. Wanneer alle informatie verzamelt is komt er een diagnose uit en kan de podotherapeut advies geven. De bedoeling is dan om de pijnklachten zo snel mogelijk te verlichten, dit kan gedaan worden door op maat gemaakte steunzolen, nieuwe schoenen of oefeningen om je voetspieren te versterken. 

Kortom ervaar jij pijn in je voeten, blijf er niet mee rond lopen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *