Chiropractor, fysiotherapeut en orthopeed

De huisarts is niet de enige zorgverlener waar je geholpen kan worden met een ziekte. Als je last hebt van je rug, knieën, polsen of je voelt je continu stijf dan zijn er hulpverleners die je hiermee kunnen helpen. In dit artikel geven we een korte beschrijving van drie zorgverleners: de fysiotherapeut, de orthopeed en de chiropractor. Ze doen namelijk allemaal iets anders en helpen je in verschillende manieren.

Chiropractor

De chiropractor specialiseert zich in druktechnieken die hij toepast op het menselijk lichaam. Hierbij worden voornamelijk het zenuwstelsel en de gewrichten in acht genomen. De chiropractor werkt naar aanleiding van pijnpunten, maar eerst zal een patiënt zich bij het Rug- en Nekcentrum melden met zijn medische gegevens, zodat een onderzoek gestart kan worden voordat de chiropractor wordt ingeschakeld. Een van de vele chiropractie praktijken waarna je verwezen kan worden is Rotterdam chiropractie, een uitgebreide beschrijving van de kliniek kan je vinden op chiropractiecentraal.com.

Fysiotherapeut

Houding en beweging zijn de expertisegebieden van een fysiotherapeut. Als je lichamelijke klachten hebt dan kan de fysiotherapeut het verhelpen, het verminderen of het voorkomen. Op deze manier is optimaal bewegen weer mogelijk. Tevens zorgt een fysiotherapeut dat jij je doel kan bereiken door je persoonlijke situatie in acht te nemen.

Orthopeed

De botten, spieren, banden, pezen en gewrichten worden ook wel het bewegingsapparaat genoemd. Dit bewegingsapparaat is de expertise van een orthopeed. Het vakgebied orthopedie is hierdoor echter enorm breed waardoor je voor een variatie aan klachten terecht kan bij de orthopeed.

Meer informatie over zorgverleners in de buurt kan nagevraagd worden bij de huisarts. De huisarts kan bepaalde zorgverleners aanraden op basis van je persoonlijke situatie en je zorgverzekering. Tevens is het belangrijk dat je huisarts je medische gegevens doorstuurt naar de desbetreffende zorgverlener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *