Wat en waarom een facelift laten uitvoeren?

Een facelift is een vorm van cosmetische chirurgie die verschillende delen van het gezicht kan verwijderen of aanvullen. Verlies van huidelasticiteit, huidverslapping en rimpels zijn de meest voorkomende redenen voor mensen om een facelift te laten uitvoeren. De facelift alleen kan de problemen niet volledig oplossen, maar in plaats daarvan kunnen meerdere operaties nodig zijn met facelift.

Een facelift wordt beschouwd als cosmetische chirurgie omdat het wordt gedaan om het uiterlijk te verbeteren, niet om een specifieke medische aandoening te corrigeren. Facelifts worden echter meestal uitgevoerd door chirurgen die gespecialiseerd zijn in plastische en reconstructieve chirurgie; deze artsen voeren facelifts vaak ook uit in combinatie met andere ingrepen die medisch noodzakelijk kunnen zijn, zoals kanker operaties en facelifts.

Facelifts kunnen ambulant worden uitgevoerd, wat betekent dat de patiënt dezelfde dag nog naar huis kan, of ambulant, wat een langer verblijf in het ziekenhuis inhoudt en waarvoor soms algehele anesthesie nodig is.

Veel voorkomende facelift procedures zijn onder meer:

– Mini facelift (ook wel een “minimale facelift” genoemd)- Endotine facelift

– Diepe facelift

– Hechtdraad facelift

– SMAS facelift

De meeste facelifts worden uitgevoerd op het bovenste derde deel van het gezicht, inclusief het voorhoofdsgebied. Dit komt omdat dit deel van ons gezicht veel spiergroepen heeft die bijdragen aan een verslapte huid, terwijl het onderste tweederde van het gezicht heeft niet zo veel spiergroepen.

De facelift is een chirurgische ingreep waarbij de spieren onder de verslapte huid worden aangespannen, overtollig vet wordt verwijderd en het gezichtsweefsel wordt verstevigd om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. De facelift kan ook wallen onder de ogen of in de onderste oogleden verwijderen, de wangen de losse of verslapte huid in de hals strakker te maken.

Bij een facelift operatie worden incisies gemaakt in de haargrens en achter de oren, wordt het gezichtsweefsel losgemaakt van de onderliggende gezichtsspieren – waardoor de verslapte gelaatstrekken worden strakgetrokken – wordt overtollig vet verwijderd van onder de kin en langs de kaaklijn om een duidelijkere definitie te geven.

Ben je benieuwd naar het totale overzicht met de procedure omtrent een facelift? Bekijk dan de website van Dr Wever en laat je inspireren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *