Wat is goed voor jouw haartype?

Iedereen heeft een ander haartype. De een heeft dun en kort haar, de ander heeft dik en lang haar. Voor ieder haartype zijn er wel honderden shampoos. Maar welke shampoo werkt nou het beste voor jouw haar?

Shampoos voor droog haar

Droog haar kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan je haar droog zijn door hittetools, door de zon, doordat je haar te weinig voeding heeft gehad en zo zijn er nog veel meer redenen. Probeer tijdens het wassen van je haar heet water te vermijden. Dit droogt je haren alleen maar meer uit. Droog haar heeft hydratatie nodig. Dit kun je vinden in shampoos met natuurlijke oliën, zoals: Arganolie, macademia olie en avocado olie. Wat je ook kunt proberen zijn vitamines, zoals vitamine B3 en/of vitamine A.
Voor droog haar kun je het beste shampoos vermijden met alcohol, parabenen en siliconen. Het beste voor je haar zijn sulfatenvrije shampoos. 

Shampoos tegen roos op de hoofdhuid

Niemand vindt het fijn om kleine witte schilfers op hun hoofdhuid te hebben. Shampoo kan een oorzaak zijn van roos, maar ook een oplossing. Met de juiste shampoo kun je van de roos af komen. Sulfaten reinigen de hoofdhuid agressief. Dit zorgt ervoor dat de hoofdhuid nog geïrriteerder worden, omdat alle goede oliën verwijderd worden. Dit wil je dus niet in je shampoo hebben. Wat je juist wel in je shampoo wil hebben, zijn de stoffen zinkpyrithion of salicylzuur. Deze stoffen zorgen ervoor dat de aanmaak van huidcellen worden vertraagd. Dit wil je juist hebben voor je haar. 

Beschadigd haar herstellen

Het is niet fijn om beschadigd haar te hebben. De oorzaken hiervan kunnen zijn dat je te veel gebruik hebt gemaakt van hitte tools of het blonderen van je haar. Door deze oorzaken kun je gespleten haarpunten, afgebroken haren, stroef haar hebben. Als je eerst je dode punten laat knippen, zie het er al een stuk gezonder uit. Het belangrijkste is om je haar goed te voeden met voedende oliën. Voorbeelden hiervan zijn: Olijfolie, kokosolie, arganolie en amandelolie. Aloë Vera, glycerol, panthenol en zijdeproteïnen zullen je haar goed doen. Het is ook verstandig om milde haarproducten te kopen waar zachte ingrediënten in zitten. Een Uv-filter is onmisbaar in de shampoo, omdat dit je haar beschermt tegen de beschadiging van de zon. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *