Drie tips voor iedere huisdiereigenaar 

Als je een hond in huis haalt, is de kans groot dat je binnen korte tijd ruikt dat het dier aanwezig is. Honden willen nu eenmaal wel eens een aardige geur achterlaten, hoewel dit niet bij alle hondenrassen even erg is. Je kunt als hondeneigenaar zeker wel wat doen om nare geurtjes, bijvoorbeeld veroorzaakt doordat de hond nat is of wanneer deze wel eens per ongeluk in huis plast, te verwijderen.  

Ga zelf de nare geurtjes op de juiste manier tegen 

Een hond in huis ruik je vrijwel altijd. De geur van het dier komt in de meubels, de gordijnen, het tapijt en op nog veel meer plekken in huis te zitten. Om deze geur tegen te gaan kun je zeker wel wat doen als baasje. Het is daarbij belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden. We hebben drie tips voor je als het om hondengeur tegengaan gaat.  

Kies een mild en veilig middel 

Kies om te beginnen altijd voor een mild middel om de geur tegen te gaan. Vermijd producten waar agressieve en mogelijk schadelijke bestanddelen in zitten, want deze zijn niet alleen slecht voor je meubels en andere spullen, maar kunnen zeker ook irriterend werken voor je huisdier. Kies alleen producten die je veilig bij het dier en in je woning gebruiken kunt. Vermijd producten waaraan stoffen zoals alcohol, parabenen of andere agressieve ingrediënten zijn toegevoegd want deze kunnen schade aan het dier en aan je spullen veroorzaken. Gebruik geen gewone schoonmaakproducten want deze zijn vaak  onveilig voor je huisdier.   

Kies een middel waarmee je het probleem echt aanpakt 

Hondengeur verwijderen uit tapijt? Kies dan voor een product dat niet enkel de geur maskeert maar het probleem ook daadwerkelijk bij de bron aanpakt. Op die manier voorkom je namelijk dat het probleem terugkeert en pak je het ook echt goed aan. Alleen de geur maskeren werkt maar tijdelijk en heeft geen blijvend effect.  

Kies een product dat wordt aanbevolen 

Op internet kun je een goed overzicht vinden van veilige producten die je kunt gebruiken om geurtjes in huis tegen te gaan. Zoek jij iets om honden urine geur te verwijderen? Kijk dan zeker eens online naar testen die gedaan zijn met bepaalde producten zodat ook jij een geschikt middel vindt en je woning minder naar hond ruikt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *