De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Om op adem te komen van de dagelijkse druk en stress, kiezen steeds meer mensen voor een wellness in eigen tuin. Ideaal om dicht bij huis lekker te ontspannen. De jacuzzi wordt dan ook steeds populairder. Dit warme bubbelbad is in allerlei soorten en maten te verkrijgen, zodat er altijd wel één bij jouw wensen en behoeften past. Een jacuzzi is vaak een flinke aankoop, maar de voordelen wegen zwaar. Zo geeft ze je tuin niet alleen een luxe uitstraling, maar zorgt ze ook nog voor lichaam en geest. Hier staan enkele gezondheidsvoordelen van de jacuzzi voor je op een rijtje:

Ontspanning

Een van de bekendste voordelen van een jacuzzi is de ontspannende werking. Na een drukke vermoeiende dag, wil je dan ook niets liever dan de avond doorbrengen in jouw bubbelbad. De warmte van het water en de rustgevende bubbels zorgen ervoor dat je van top tot teen ontspant. Een jacuzzi bevat massagekoppen die bepaalde delen van het lichaam een massage kunnen bieden. En dat is niet alleen heel fijn, maar ook goed voor de gezondheid. Wil je echt ultiem genieten? Hydromassage van Elite Wellness maakt jouw rustmoment nog completer. Het water waarmee gemasseerd wordt is een stuk warmer en krachtige waterstralen masseren je lichaam gericht. Hierna ben je dus pas echt ontspannen!

Minder spier- en gewrichtspijn

Een half uurtje in de jacuzzi is niet alleen leuk en ontspannend, maar ook goed voor spieren en gewrichten. Vooral bij pijnklachten kan de warmte van het bad veel verlichting geven. Door de warmte verbetert namelijk de doorbloeding van de spieren. Pijn en stijfheid nemen hierdoor af.

Stressverlagend

Er is wetenschappelijk bewezen dat een bezoekje aan de jacuzzi stressverlagend werkt. Wanneer je in je bubbelbad, kun je je immers op niets anders meer concentreren. De heerlijke warmte en het geluid van de bubbels zullen je gedachten tot rust manen. Het is tijd om te genieten!

Meer zweten

Hoewel dit in eerste instantie misschien niet een groot voordeel lijkt, is het tegengestelde waar. Door te zweten kan ons lichaam zich namelijk van afvalstoffen ontdoen. Je lichaam wordt als het ware gereinigd. Bovendien zorgt zweten ervoor dat de huidporiën schoongespoeld worden. Twee vliegen in één klap dus.

Zie jij een jacuzzi wel zitten. Overweeg dan om er een aan te schaffen of kom langs voor een hydromassage van Elite Wellness. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *